Einde Windows 7?

03AUG.2017

« Terug naar blogverzicht

De mainstream ondersteuning van Windows 7 is op 13 januari 2015 beŽindigd en de uitgebreide ondersteuning eindigt op 14 januari 2020. Wat houdt dit in? Kun je Windows 7 nog veilig gebruiken?

  • Vanaf 13 januari 2015 komen er geen service packs meer uit voor Windows 7. Microsoft zal de omgeving niet herontwerpen of nieuwe functies toevoegen. Zonder een speciale uitgebreide overeenkomst zul je geen patches krijgen voor bugs die geen beveiligingsrisico vormen.
  • Dat betekent dat bijvoorbeeld een nieuwe technologie als Direct X 12 niet voor Windows 7 zal verschijnen. Daarvoor moet je sowieso in eerste instantie bij Windows 10 zijn. Als je een probleem hebt met een Windows 7-installatie, kun je met het aflopen van deze ondersteuning ook niet meer gratis contact opnemen met Microsoft.
  • Op dit moment geldt ook dat voor het gebruik van enkele hardware-onderdelen in computers wordt gemeld dat deze bij voorkeur Windows 10 als OS willen hebben, zoals bijv. de meest recente processoren.

Hoe zit het met de veiligheid?

  • Zolang Microsoft kwetsbaarheden aanpakt die een beveiligingsrisico vormen, blijft Windows 7 een veilig besturingssysteem.
  • Microsoft blijft beveiligingsproblemen repareren in Windows 7 totdat de uitgebreide ondersteuning eindigt. Dat gebeurt op 14 januari 2020 - vijf jaar en één dag na het einde van de mainstream ondersteuning. Na deze datum wordt het niet meer ondersteund en zal het niet veilig meer zijn om te gebruiken.

Meer informatie nodig?

Tebovisie informeert u graag over de mogelijkheden om ook uw systeem veilig te houden. Ons telefoonnummer is 0180-318888. Mailen mag natuurlijk ook. Vult u dan hier het contactformulier in.