De cloud oplossing van Tebovisie

“Draaien jullie al in de Cloud?” is een veelgehoorde vraag.

Je kunt wel zeggen dat er sprake is van een hype, want de termen Cloud en Cloud oplossing worden te pas en te onpas gebruikt. Het is een soort container-begrip geworden, dat wordt gebruikt voor elke vorm van automatisering waarbij computers buiten de grenzen van het eigen kantoor worden gebruikt.

Het is duidelijk dat er veel verandert aan de manier waarop we met informatie omgaan. Het aantal apparataren (devices) waarmee we onze zaken regelen, neemt toe; behalve een computer gebruiken velen ook de mobiele telefoon, een tablet of een laptop of thuiscomputer. De trend is duidelijk: we kunnen en willen op elk moment op elke plaats beschikken over relevante informatie en die ook kunnen bewerken en verwerken. Voor bereikbaarheid en communicatie geldt overigens hetzelfde.

 Voor een goede omschrijving van “cloud” citeren we Gartner:

 “Gartner defines cloud computing as a style of computing in which scalable and elastic IT-enabled capabilities are delivered as a service using Internet technologies.”

Bron: www.gartner.com/it-glossary/cloud-computing

Onderscheidt het kaf van het koren wat betreft cloud oplossingen

Er bevindt zich veel kaf onder het koren op het gebied van cloud oplossingen. Oude technologie wordt soms ten onrechte als een cloud oplossing verkocht. Het verplaatsen van een server naar een datacenter en het huren van een server in een datacenter zijn namelijk geen cloud oplossingen.

Tebovisie ontwerpt voor haar klanten een echte cloud oplossing. Hierin vervullen wij zowel de rol van architect als de rol van de makelaar. Als IT-architect ontwerpen we een cloud-omgeving die past bij de klant en waarin alle elementen goed op elkaar zijn afgestemd. In de rol van IT-makelaar adviseren we de cloud-producten die het beste aansluiten op de wensen van onze klant. En uiteraard zorgen we voor het beheer van het geheel, inclusief de lokale infrastructuur, zodat u zonder zorgen uw werk kunt doen.

Aspecten die van belang zijn bij het ontwerp van een cloud oplossing:

Onderstaande zaken zijn erg belangrijk bij het ontwerpen van een cloud oplossing:

  • Beveiliging
  • Toegankelijkheid
  • Risico’s
  • Continuiteit
  • Flexibiliteit
  • Kosten
  • Migratie
  • Integratie
  • Ondersteuning

Wilt u meer weten op het gebied van cloud oplossingen voor uw bedrijf? Is uw server bijvoorbeeld aan vervanging toe en vraagt u zich af of u een nieuwe server aan moet schaffen of dat u in plaats daarvan beter ‘in de cloud’ kunt gaan werken? De specialisten van Tebovisie helpen u met het maken van de juiste keuze

Nodig ons uit  en maak een vrijblijvende afspraak

Of neem contact met ons op via telefoonnummer: 0180-318888 of per mail: tebovisie@tebovisie.nl