VMware

Virtualisatie

Even een korte uitleg: wat is virtualisatie?

  • Virtuele machines zijn onafhankelijk van fysieke hardwareveranderingen. Wijzigingen in de fysieke server hebben dus geen gevolg voor de virtuele machine.
  • Doordat virtuele machines slechts uit bestanden bestaan, zijn de virtuele machines eenvoudig te verplaatsen. Ook is het makkelijker om een virtuele machine van een volledige back-up te voorzien.
  • Virtuele machines werken als normale servers; het besturingssysteem op een virtuele machine weet niet dat het virtueel draait.  
  • Testers kunnen software en andere zaken op verschillende besturingssystemen testen, terwijl ze toch maar één machine nodig hebben.

VMware is wereldwijd markleider op het gebied van virtualisatie en levert klantbeproefde oplossingen die IT-complexiteit aanzienlijk vereenvoudigen en een flexibelere, stabielere levering van services mogelijk maken. Met VMware kunnen organisaties versneld overstappen naar cloud computing, terwijl huidige IT-investeringen behouden blijven en services efficiënter en flexibeler kunnen worden geleverd, zonder verlies van controle.

Met meer dan 190.000 klanten en 25.000 partners helpt VMware kleine en grote organisaties de kosten te verlagen. De keuzevrijheid blijft behouden, bedrijven worden via IT versterkt en besparen energie op elk gebied: financieel, personeel en het milieu.

VMware Server draait binnen een zogenaamde 'hosted' omgeving, wat wil zeggen dat VMware Server binnen Windows of Linux wordt geïnstalleerd. ESX daarentegen heeft een eigen kernel (de VMKernel), en dus een eigen besturingssysteem. Hierdoor heeft ESX volledige controle over de hardware, wat voordelen biedt op het gebied van tuning en performance.